De spelar på Jubileumskalaset


ADAM HELDRING är Kjulasonen som i rask följd släppte två EPs och ett debutalbum som genererade stort intresse både hemma och internationellt. Han nominerades till musikpriset Rockbjörnen och spelade på festivaler i New York, Texas och Brighton. Efter en magisk kväll på Eskilstuna teater tillsammans med Moneybrother blev det tyst om Adam Heldring. Han tog en paus och påbörjade arbetet med sitt nya album som släpps nu i höst. 29 juli kliver Heldring med band upp på scenen för att premiärspela låtar från det efterlängtade albumet. (Foto: Pressbild)
Lördag 29 juli 18.00, Krusgårdsparken

 


ALFAHANNE blandar black metal med klassisk rock och punk för att få fram vad de själva kallar alfapokalyptisk rock. Eskilstunabandets senaste platta Det nya svarta utsågs i april till Månadens Album av den tyska musiksajten Metal1.info. (Foto: Jorn Veberg)
Lördag 29 juli 23.00, Krusgårdsparken

 


ALLYAWAN är rapparen och artisten Jönköping/Göteborg som varit med på den svenska rapscenen i över ett decennium. 2015 medverkade han upp i TV4s Lyckliga Gatan där han med sin tolkning av Jag hade en gång en båt gick rakt upp som etta på singellistan och som nummer två över Spotifys mest spelade låtar i Sverige. Två år senare, februari 2017, ställde han upp i Melodifestivalen med låten Vart Har Du Vart. (Foto: Pressbild)
Torsdag 27 juli 21.20, Krusgårdsparken

 


ANGELINA PAVANELLI. Är 21 år gammal och kommer ifrån Kvicksund utanför Eskilstuna och har på ett fåtal år blivit ett namn att lägga på minnet. Själv säger hon att hennes stil landar någonstans kring svensk vis-/indiepop då hennes största förebilder är Ted Gärdestad, Håkan Hellström och bandet The Smiths. Förra året släppte hon EPn Vi kommer aldrig bli av och har sedan dess hunnit vinna Musikdirekt Sörmland och vann även tävlingen P4 Nästa i Sveriges radio som direktsändes på vårfestivalen i Eskilstuna. (Foto: Maria Eberfors)
Torsdag 27 juli 21.20, Krusgårdsparken

 


ANNA JÄRVINEN är en av landets mest originella och begåvade artister. Hon har släppt flera hyllade soloalbum, turnerat med Lars Winnerbäck och varit med i Melodifestivalen. Hon är aktuell med programserien Anna Järvinen och kvinnorna i SVT2 utsågs i höstas till Årets Sverigefinne. (Foto: Carl-Johan De Geer)
Fredag 28 juli 19.00, Krusgårdsparken


BABBLARNA
behöver ingen närmare presentation för den unga publiken. I våras fyllde de Eskilstuna teater tre gånger om med sin svängiga och roliga musikal. Nu blir det en ny chans att träffa robotflickan Klonk som med publikens hjälp trollar fram alla Babblarna ur deras hus. Vi klappar fram Diddi, sjunger fram Doddo, viskar i brevlådan efter Bibbi och stampar fram Dadda. Barnen i publiken får dansa med till Stompalång Tut Pling Sång, Första låten, Bergochdalbanebit och många, många fler. (Foto: Pressbild)
Lördag 29 juli 13.00 + 15.00, Krusgårdsparken

 


DEN FLYGANDE BOKRULLEN
bildades visserligen i Uppsala i början av 1990-talet. Men det är i Eskilstuna och Torshälla som detta gäng har sina rötter. Därför är det inte mer än rätt att de får inleda festivalen med sin medryckande klezmer. Förra året fick de fart på publiken under Världsmiljödagen på Fristadstorget. Orkestern är annars flitigt bokade på bröllopsfester, vilket inte är så svårt att förstå. (Foto: Pressbild)
Torsdag 27 juli 15.00 Krusgårdsparken

 


DJANGOS QUATTRO
. En framgångsrik och uppskattad jazzgrupp som tolkade den legendariske jazzgitarristen Django Reinhardts musik. Gruppen var först i Sverige med att anordna den så kallade Djangofestivalen, en festival till Django Reinhardts minne – på Klockberget i Torshälla. Nu återförenas originaluppsättningen för en spelning på Jubileumskalaset. (Foto: Tom Holmlund)
Lördag 29 juli 14.00, Krusgårdsparken

 


ESKILSTUNAGARDET
. Blåsorkestern från Eskilstuna Musikskola spelade när jubileet invigdes i februari och såg till att fackeltåget till eldshowen fick en fin inramning. Nu får de breda ut sig lite mer och vi kan se fram emot en skön blandning av av pop, rock och marscher. (Foto: Micke Lönngren)
Fredag 28 juli 16.00, Krusgårdsparken. (OBS! ändrad tid)

 


FLORA CASH
är en svensk/amerikansk duo som är på väg att slå igenom på allvar. I början av 2016 släpptes minialbumet Can Summer Love Last Forever. De har nominerats till Årets svenska nykomling och Årets svenska artist av Gaffa och har med singeln Sadness Is Taking Over haft flertalet besök på inflytelserika Hype Machines topp-20-lista. I slutet av april släpptes duons första fullängdsalbum Nothing Lasts Forever (And It’s Fine). (Foto Randall-Lleshaj)
Lördag 29 juli 20.00, Krusgårdsparken

 


IN PAGES.
Bandmedlemmarna har sina rötter i Torshälla och släppte förra året sitt debutalbum White med en efterföljande turné i Storbritannien. Bandets musik beskrivs som en blandning av tidiga Panic! at the disco och Fall Out boy. Nu är bandet tillbaka i sin hemstad Torshälla för att bevisa för festivalpubliken att det finns även ny bra musik som kommer ifrån stan. (Foto: pressbild)
Torsdag 27 juli 20.30, Krusgårdsparken

 


JENNIE ABRAHAMSON. 
Efter flitigt turnerande i Europa med sitt band (och världen runt Peter Gabriel) är Jennie Abrahamson äntligen tillbaka. I bagaget har hon ett nytt, drömskt och storslaget album, sitt femte i ordningen: Reverseries. 

Som en suggestivt eskalerande sång på väg mot ett intensivt klimax har Jennie Abrahamsons musik dragit till sig fler och fler lyssnare och lovord för varje ny skiva. Ända sedan debuten har Abrahamson varit sin egen och med förra skivan Gemini Gemini (2014) blev hon utnämnd till Årets Indie på Manifestgalan. Hon nominerades även som enda svensk till IMPALA’s European Indie Album of the Year Award och hamnade på kritikernas samlade topp 10-lista när musikåret summerades. Flera låtar från albumet snurrade flitigt på radiostationer runtom Europa och framgångarna kröntes av ett intensivt turnerande.
 Senaste året har Jennie varvat tid i studion med turnéer som musiker med Deportees, Peter Björn & John och Peter Gabriel. Målet med inspelningsprocessen har varit att försöka behålla energin och värmen som de hittat tillsammans på scen, för att sedan måla något ännu större ovanpå det. Resultatet är en sammanfattning och vidareutveckling av det alldeles egna sound hon skalat fram skiva för skiva: musik med en förmåga att framkalla tydliga bilder i varma färger och förmedla exakta känslor. (Foto: Pressbild)
Torsdag 27 juli 18.00, Krusgårdsparken

 


KEY TOWN HARMONY är Eskilstunas barbershopkör. De bildades i slutet av 1980-talet och har vid flera tillfällen deltagit i Nordiska mästerskapen i barbershop. Key Town Harmony består av 100% sångglädje, 100% underhållning, 100% kvinnor. (Foto: Pressbild)
Torsdag 27 juli 16.30, Krusgårdsparken

 


KLEERUP
är en av landets mest meriterade musiker, låtskrivare och producenter med en rad framgångsrika samarbeten med artister som Robyn, Loreen, Neneh Cherry, Titiyo och Susanne Sundfør. Han har också medverkat i filmer och skrivit musik till Harry Martinsons Aniara. År 2015 medverkade Andreas Kleerup i TV4:s Så mycket bättre tillsammans med bland andra Lisa Nilsson, Sven-Bertil Taube och Miriam Bryant. (Foto: Pressbild)
Lördag 29 juli 21.00, Krusgårdsparken

 


KRISTI MYHEDIN
. 20 år gammal. Sångare och gitarrist, född i Italien och rötter i Albanien. Kristi kom till Sverige för två år sedan och bor i Flen. Han spelar i Flens Världsorkester men satsar även på en solokarriär och jobbar nu på sin debutsingel. Hans musikstil passar med många stilar som rock, pop, blues. I vintras var Kristi Myhedin med i tävlingen Musik direkt Sörmland där han tog sig ända till final. (Foto: Pressbild)
Torsdag 27 juli 17.30, Krusgårdsparken

 


KRISTIAN ANTTILA
är en sveriefinsk indipopartist från Göteborg. Förra året bidrog han till en finstämd stund under Earth Hour på Fristadstorget i Eskilstuna samt en längre konsert på Kulturhuset Royal. Då med det självutlämnande albumet Rum 4 Avd 81 i ryggen. Anttila har också gjort musiken till föreställningen Skuldsanering (Teater under bron) som har premiär i höst. (Foto: Emil Agrell)
Torsdag 27 juli 19.30, Krusgårdsparken

 


LINDA PIRA.
Det finns begåvade rappare, och så finns det Linda Pira. Sedan hon slog igenom på bred front med debut-EPn Matriarken har Pira nämligen befunnit sig i en helt egen liga, dit andra kämpar i decennier för att nå. Kvittot för hennes kvalitéer kom redan på 2013 års Grammisgala då Linda Pira nominerades i hela tre kategorier: Årets nykomling, Årets artist och Årets hiphop/soul. Hon tog hem priset för Årets nykomling – ingen annan kunde mäta sig med Pira det året. Sedan Matriarken har Pira med stadiga steg fortsatt att släppa uppmärksammade singlar. Förvänta en uppvisning av högsta klass när Linda Pira intar scenen. (Foto: Pressbild)
Torsdag 27 juli 22.00, Krusgårdsparken

 


LOREEN
blev känd genom sin medverkan i Idol 2004. Men det var när hon tog hem Eurovision Song Contest 2012 som hon slog igenom på allvar. Hennes Euphoria blev en världshit som nådde förstaplatsen på topplistorna i hela 21 länder. Loreen vann pris i MTV Europe Music Award för Best Swedish Act, två Rockbjörnar för Årets Kvinnliga Artist och Årets Låt samt blev nominerad i World Music Awards. Sedan följde det kritikerhyllade debutalbumet Heal (2012), som även innehöll singlarna My Heart Is Refusing Me och Crying Out Your Name. I år återvände Loreen till Melodifestivalen och tävlade med Statements som tog sig till andra chansen. (Foto: Charli Ljung)
Lördag 29 juli 19.00, Krusgårdsparken

 


LUNA JOYCE
är artistnamnet för Eskilstunatjejen Cajsa N Eriksson, en multi-instrumentalist som skriver egen text och musik. Debut-EPn Unsolved är färdigställd och redo att släppas. Fem låtar om livet döden och olösta mysterier. Nyfiken? Leta upp Luna Joyce på Soundcloud.com. I höst påbörjas arbetet med en fullängdare som kommer att släppas nästa vår. (Foto: Pressbild)
Fredag 28 juli 18.00, Krusgårdsparken

 


MAIA HIRASAWA
fick pris som Årets Nykomling på P3 Guld 2008. Men hon nådde den riktigt breda publiken senare samma år då hon gjorde en cover på The Arks Melodfestivalvinnare The Worrying Kind. De senaste åren har Maia spelat mest i Japan. Hon jobbar även som kompositör och har gjort filmmusik, tema till tv-serier och reklamfilmer. Maia är högaktuell med sin senaste singel Våra Gator som hon gör med Magnus Carlsson. Låten är hämtad från hennes senaste album Vacker och ful som släpptes hösten 2016. Efter en bejublad konserthusturné kommer Maia nu att ta med bandet ut i sommar. (Foto: Pressbild)
Lördag 29 juli 17.00, Krusgårdsparken

 


MAJA AMCOFF
. 16-åriga Maja Amcoff från Frövi har redan hunnit blivit signad till skivbolag, samarbetat med internationella DJs och debuterar nu i sommar med sin första singel Alltid Som Du Vill. I sommar väntar ytterligare två svenska releaser. Samarbetet med skivbolaget RadioAddict har även gett Maja möjlighet att sjunga på några samarbeten med internationella DJs och demosjunga på låtar till japanska toppartister. Maja studerar första året på Rytmus i Örebro där hon får utveckla både sång, artisteri och sitt låtskrivande.
Torsdag 27 juli 21.00, Krusgårdsparken

 


MISS LI.
Sångerskan, musikern, låtskrivaren och Borlängetjejen Linda Carlsson debuterade i november 2006 och gav på bara några år ut flera storsäljande album samt en best of-skiva. Under samma period spelade hon in duetten Om du lämnade mig nu med Lars Winnerbäck, som klockade in rekordlånga 240 veckor på Svensktoppen, vann en grammis för Årets Låt och blev utsedd till årets liveartist. Därpå följde ett intensivt och framgångsrikt turnerade i fjorton olika länder. Förra sommaren släppte Miss Li dunderhiten Bonfire som blev en av Sveriges mest spelade låtar på radio. Succén följdes upp med den högaktuella singeln Aqualung och Love Hurts. Vi lyfter på hatten och hälsar Miss Li välkommen till Torshälla. (Foto: Pressbild)
Fredag 28 juli 21.00, Krusgårdsparken

 


MIKE BEAT & HIS HOPELESS STRUMMERS
. Varje fredag kan man höra detta gäng spela på Café Norr i Eskilstuna. Då bjuder de på covers och spelglädje i en oslagbar kombination. Den kombinationen plockar såklart Micke Byström och hans gäng med sig när de gästar jubileumskalaset. (Foto: Pressbild)
Fredag 28 juli 17.00, Krusgårdsparken

 


NAOMI PILGRIM
 är Stockholmsbon med ena foten på Barbados som plötsligt slog världen med häpnad. Efter att ha körat bakom artister som Kent, Lykke Li och Agnes är tiden här för artisten att ta tag i sina drömmar och framföra sin egen musik. Naomi Pilgrim har överösts med lovord från bloggar och musikrecensenter – The Guardian satte singeln House of Dreams på sin favoritlista och musiktyckare liknade artistens röst som en korsning av Robyn, Rihanna och Lauryn Hill. (Foto: Pressbild)
Lördag 29 juli 22.00, Krusgårdsparken

 


MOTO BOY
dök upp på den svenska musikscenen 2006 och lämnade få oberörda med sin sakrala sång och självklara utstrålning. Hans första skivor Moto Boy (2008) och Lost in the call (2010) togs emot väl av musikrecensenterna och beskrevs som “en hel gosskör i fjäderboa” (SvD) och ett “stort svenskt album” (DI Weekend). Han har de senaste åren turnerat utomlands, medverkat i flera teateruppsättningar och spelat med The Cardigans. I mars kom hans fjärde album New Music. (Foto: Pressbild)
Fredag 28 juli 20.00, Krusgårdsparken

 


OSSLER
, tidigare medlem i rockgruppen Wilmer X, är sedan 2006 Joakim Thåströms gitarrist och vapendragare. Pelle Ossler kommer till Jubileumskalaset med en pinfärsk och hyllad soloplatta i bagaget. (Foto: Headstomp)
Fredag 28 juli 22.00, Krusgårdsparken

 


PATRIK KOLAR & HIS FUNKY FRIENDS
. Den explosiva soulorkestern Patrik Kolar & His Funky Friends bildades av ett tight kompisgäng, och har gjort ett hundratal spelningar med huvudingredienserna hammondorgel, blåssektion och funkiga slagverk. Musiken är en genuin 60-talssoul, och efter några succéspelningar i Göteborg utbrast anrika klubben Nefertiti att ”de låter som ett autentiskt blaxploitationsoundtrack!” Med sig tar de Dynamite Sisters och gästartister! De har bland annat varit kompband till Howling Pelle (The Hives) och soullegenden Jackie Wilsons son, och spelat för kungen & Silvia. Patrik Kolar och hans hammondorgel har även kunnat höras med Moneybrother, Magnus Carlson och på Weeping Willows julskiva, för att nämna några av hans otaliga projekt. (Foto: Johan F. Wahlberg)
Fredag 28 juli 23.00, Krusgårdsparken

 


SMEDBÄLGARNA
. Gillar du att stampa takten till sköna dragspelstoner så får du inte missa detta spelglada gäng. Smedbälgarna är Eskilstunas egen dragspelsklubb och består av ett 60-tal aktiva musiker. Klubben har funnits i mer än 40 och kan då och då avnjutas på Fristadstorget i Eskilstuna om somrarna. Och på jubileumskalaset i Torshälla naturligtvis. (Foto: Pressbild)
Fredag 28 juli 15.00, Krusgårdsparken

 


SOOT & FLOOD.
Den tidigare Yvonne-gitarristen David Lindh har slagit sig samman med Émile Kiiver och bildat Soot & Flood. I februari spelade duon på Biografbaren i Eskilstuna, då uppbackad av flera lokala musiker samt Peter Morén från Peter Bjorn and John. Missade du Soot & Flood i februari får du en chans nu. (Foto: Pressbild)
Lördag 29 juli 16.00, Krusgårdsparken

 


SPIFF är ett ungt punkrockband från Kungsör/Eskilstuna som skriver och framför egna låtar. Det är högt tempo, uppkäftigt men fortfarande trallvänligt. SPIFF släpper nytt material under sommaren. (Foto: Pressbild)
Torsdag 27 juli 16.00, Krusgårdsparken

 


STOCKHOLM STREET FESTIVAL
ger sig ut på turné i sommar och stannar till i Torshälla under jubileumskalaset. Vi kan då presentera gatuartister av mycket hög kvalitet: Daniela Sanchez Reza från Mexico, Eloise Green från Australien och duon Daniel och Kimberly Craig från Canada/USA. (Foto: Pressbild)
Fredag 28 juli från 13.00, Östra torget. (Obs! ändring tid och plats)

 

Dela